понеделник, 14 декември 2015 г.

"Откривай България" в картини на известни художници за финал на Детската евровизия 2015

Представителството на Европейската комисия в България и БНТ откриха изложбата „Откривай България”. В края на месец септември известни художници и деца от 13 български града претвориха в картини културни, исторически и природни забележителности, които показват красотата на страната ни пред света.
Националната инициатива, е посветена на българското домакинство на Детската Евровизия за 2015г. и обедини в една обща идея Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, Стара Загора, Шумен и София.
По време на събитието генералният директор на БНТ Вяра Анкова обяви, че картините се продават благотворително, а събраните средства са за кампанията „Българската Коледа”.
„Ние приехме Детската Евровизия като кауза. А истинските каузи се познават по това, че зад тях хората винаги застават със сърцата си. Затова решихме да обединим двете благородни кампании „Откривай България” и „Българската Коледа”. Т.е. вложеният детски талант в тези платна ще помогне на други деца да се усмихнат и да бъдат здрави.” – заяви Вяра Анкова.
„Надявам се, че много хора с големи сърца, ще откликнат на призива ни и ще купят картина. Те са чудесни визитни картички на България. Радвам се, че БНТ избра Дома на Европа за изложбата си, тъй като това е най-естественото място, където тя да се състои.” –  каза Огнян Златев,  ръководител на Представителството на ЕК у нас. 
На откриването на изложбата българските представители на 13-то издание на Детската Евровизия Габи и Иван изпълниха песента „Цветът на надеждата”.

Изложбата е разположена в Дома на Европа на ул. „Г.С.Раковски”124 и може да бъде разгледана до 23-ти декември 2015 година.
Източник: Представителство на Европейската комисия в България

Няма коментари:

Публикуване на коментар